Публікації
14:51
20 Січня
300

У ВООЗ закликають країни зняти обмеження на міжнародні поїздки

Публікації

Комітет із надзвичайної ситуації, скликаний главою ВООЗ через пандемію COVID-19, рекомендує зняти або послабити обмеження на подорожі між країнами через їхню неефективність.

Рекомендацію ухвалили на засіданні 19 січня, повідомляє Громадське, посилаючись на Всесвітню організацію охорони здоров’я.

Там зазначили, що обмеження на пересування між країнами не дають результату у запобіганні пандемії і лише «сприяють економічному та соціальному стресу, з яким стикаються держави». У ВООЗ переконують, що заборони на подорожі ніяк не завадили поширенню штаму «Омікрон».

Також у Комітеті нагадали про свої рекомендації щодо міжнародних поїздок. Зокрема, знову закликали не робити документ про вакцинацію проти COVID-19 обов’язковою умовою для поїздки. Пояснюють це нерівною доступністю вакцин у різних країнах.

Замість цього у ВООЗ пропонують ширше застосовувати інші заходи, наприклад, тестування або ізоляцію/карантин. Водночас там вважають, що такі заходи «не повинні створювати фінансового навантаження на людей, які здійснюють міжнародні поїздки».

Нагадаємо, що з самого початку пандемії коронавірусу більшість країн світу запровадила ті чи інші обмеження для міжнародних подорожей, включно з вимогами щодо обов’язкової вакцинації. Діють вони і наразі.