Публікації
15:08
12 Січня
431

Мінекономіки буде відслідковувати ціни на ліки, продукти та пальне

Публікації

Мінекономіки щодня збиратиме інформацію про зміну цін на 30 категорій товарів, серед яких пальне, медикаменти та продукти харчування.

Про це відомо з документів до засідання уряду 12 січня, повідомляє Економічна правда.

Так, Кабмін доручив Державній службі статистики проводити моніторинг цін на низку категорій товарів та щодня до 16:00 звітувати про це Міністерству економіки.

Під моніторинг потрапляють такі категорії товарів:

  • Продукти харчування: борошно, макарони, батон, хліб, олія, масло, гречка, вівсянка, пшоно, свинина, яловичина, курка, молоко, сметана, яйця, цукор, капуста, цибуля, буряк, морква, картопля;
  • Медикаменти: розчин етанолу 96% (медичний спирт), імпортні та вітчизняні жарознижувальні препарати, імпортні та вітчизняні антибіотики, медичні маски одноразові;
  • Пальне: автогаз, бензин марки А-95, дизпаливо.

Мінагрополітики також доручили спільно з обласними держадміністраціями проводити щотижневий моніторинг закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію та цін виробників на вищезгадані товари.

Зібрану інформацію Мінекономіки використовуватиме для аналітики та підготовки звітів для Кабміну. Також відомству доручили створити міжвідомчі робочі групи за галузями.

Теги ліки