Публікації
11:12
14 Грудня
426

110 тисяч українців протермінували другу дозу антиковідної вакцини – Кузів

Публікації

Станом на 14 грудня принаймні одну дозу отримали понад 14 млн громадян, тим часом  понад 100 тисяч українців наразі не прийшли вчасно по другу дозу вакцини.

Про це на брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Вихід регіонів з «червоного» рівня, зменшення виявлених випадків та стабілізація ситуації – не привід розслаблятися, – зауважує головний санлікар. – Тим паче, що світом поширюється штам «Омікрон», про який відомо ще недостатньо».

Щоправда, в Україні цього штаму наразі ще не зафіксували. Натомість 13 грудня у Великобританії зафіксували перший випадок смерті від ускладнень ковіду саме цього штаму. Про це повідомив прем’єр-міністр країни, не вдаючись в подробиці: скільки років було пацієнту і чим був він вакцинованим.

«Разом з тим 110 тисяч українців протермінували другу дозу антиковідної вакцини, – описує ситуацію із вакцинацією в Україні Кузін. І нагадує, – Мінімальні можливі інтервали для доз вакцини: Comirnaty – 21 день, Moderna – 28, CoronaVac – 13, AstraZeneka –28 днів».

За словами Кузіна, відповідно до підсумків серпня-жовтня 2021 року в Україні чітко проглядається наступна статистика: невакциновані мають у 5 разів вищий ризик госпіталізації та у майже 9 разів вищий ризик смерті від ускладнень внаслідок ковіду.

Нагадаємо, у МОЗ дозволили бустерну дозу вакцинації: хто зможе щепитися втретє