Публікації
10:44
3 Грудня
693

Пенсіонери їздитимуть у громадському транспорті міста без обмежень у часі вже від 4 грудня

Публікації

Обмеження щодо годин проїзду пенсіонерам скасують вже з 4 грудня, а з 6 грудня дозволять перевозити більше пасажирів у автобусах, тролейбусах та маршрутках міста: всі сидячі місця + половина від дозволеної кількості стоячих.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні міського штабу для боротьби з коронавірусом у п’ятницю, 3 грудня.

Транспорт
З 4 грудня скасують обмеження для пенсіонерів за віком, що діяли від початку листопада. А вже з 6 грудня дозволять перевозити в тролейбусах, автобусах та маршрутках ОТГ додатrову кількість пасажирів: окрім сидячих місць додадуть половину від дозволених стоячих.

Освіта:
Очно в Тернополі працюють всі школи. Наразі закриті 10 класів, вони навчаються дистанційно. Про це розповіла очільниця міського управління освіти Ольга Похиляк. За її словами, 2-3 тижні тому закритими були 30 класів, тобто, ситуація в місті покращується.
Наразі хворіє 17 учнів і 9 вчителів зі всіх шкіл ОТГ.
Щодо дитсадків, то закриті 4 групи. Хворіють 1 дитина та 7 вихователів.
В тернопільській ОТГ провакцинованих 2 дозами серед педагогів 94%. Якщо враховувати ще й тих, хто наразі мають лише першу дозу, то мова йде 99% педагогів. Відсторонили від роботи 12 педагогів, які наразі не вакцинувалися.
У дитсадках вакциновані 99% колективів.

Нагадаємо, з 6 грудня всі заклади освіти мають працювати лише за умови, коли 100% працівників вакциновані.
Зважаючи на ковідситуацію, в дитсадках та школах дозволять проводити святкування до Дня Миколая та Нового року лише окремо по класах та групах. Батьків при цьому також намагатимуться не допускати. Винятками будуть лише вакциновані батьки та й то у крайніх випадках.

Заклади громадського харчування
Кафе та ресторани з 6 грудня працюють лише за умови, якщо всі працівники та відвідувачі мають відповідні ковідні документи: негативні результати ПЛР-тесту чи експрестесту, сертифікати про вакцинацію чи одужання.

Спортзали, басейни, кінотеатри, театри
Працюють лише, якщо всі працівники та відвідувачі мають відповідні ковідні документи: сертифікат про одужання, ПЛР, експрестест, ковід-сертифікати.

Документи перевірятимуть спеціальними приладами на вході, скануючи QR-коди в Дії. відповідальність за порушення правил карантину покладуть на керівництво закладів.

Теги COVID-19