Публікації
17:55
1 Грудня
629

Як на Тернопільщині змінилася ситуація з ковідом впродовж листопада (інфографіка)

Публікації

На Тернопільщині продовжує знижуватись рівень захворюваності на ковід. Область перебуває в «жовтій» карантинній зоні.

Про це розповів заступник генерального директора з досліджень біологічних факторів, лікар-епідеміолог Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Володимир Паничев.

«Якщо оцінювати тенденції, які вже мають сталий характер, то назагал продовжується зменшення рівня захворюваності і зниження більшості критеріїв. На жаль, другий день поспіль ми маємо 13 летальних випадків. Це люди вікового ризику та нещеплені».

Читайте також: З 6 грудня в маршрутки та тролейбуси Тернополя пускатимуть більше пасажирів

Епідеміолог зазначив, що на сьогодні діючих спалахів коронавірусу в області немає.

Нагадаємо, Тернопільщина вже котрий тиждень перебуває в «жовтій» епідемічній зоні. За останні три дні, щоправда, в області дещо зріс коефіцієнт виявлення випадків інфікування. Про це йдеться у таблиці індикаторних показників Міністерства охорони здоров’я. Так з 28 до 30 листопада цей показник виріс із 12,4% до 12,9%.

Джерело: moz.gov.ua

Рівень госпіталізацій знизився із 47,8 до 47,2 випадка на 100 тисяч населення. Завантаженість ліжок із киснем також зменшується: за останні 3 дні листопада з 43,3% до 43% при встановленій межі – не більше 65%.

Тим часом на Тернопільщині триває імунізація населення від ковіду. Першою дозою, за інформацією Ради нацбезпеки України, вже вакцинували 315 506 людей.

Джерело: health-security.rnbo.gov.ua

Другу дозу отримали 262 518 жителів області.

Джерело: health-security.rnbo.gov.ua

Як змінювалася ситуація із новими випадками інфікування в області, скільки людей одужали та померли внаслідок ускладнень ковіду впродовж листопада 2021 року, можна побачити в інфографіці.

Якою була ситуація за жовтень, читайте у матеріалі Яка на Тернопільщині ситуація з ковідом та вакцинацією