Публікації
10:47
1 Грудня
321

Понад третина населення світу ніколи не користувалася інтернетом – ООН

Публікації

Організація Об’єднаних Націй оприлюднила звіт, згідно з яким близько 3 мільярдів людей, або 37% світового населення, ніколи не користувалися інтернетом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

2,9 мільярда людей, які не мають доступу до мережі, мешкають у країнах, що розвиваються, йдеться в звіті. Також майже три чверті цих людей проживають у 46 найбідніших країнах світу.

За даними Міжнародної спілки електрозв’язку (МСЕ – авт.) ООН, з 2019 року кількість користувачів інтернету виросла з 4,1 до 4,9 мільярда людей. Таке зростання пов’язують із наслідками пандемії COVID-19.

Також у МСЕ відзначають, що навіть серед наявних користувачів сотні мільйонів людей заходять в інтернет дуже рідко через погану якість зв’язку.

«МСЕ працюватиме над тим, щоб були всі компоненти, аби під’єднати решту 2,9 мільярда людей. Ми маємо на меті переконатися, що ніхто не залишився без зв’язку», – заявив генеральний секретар МСЕ Гаулін Чжао. Він також додав, що серед головних проблем, що перешкоджають цьому, є бідність, неписемність, обмежений доступ до електромережі та брак цифрових навичок.