Публікації
17:19
29 Листопада
507

У Дії з’явилася можливість оформити субсидію та перерахувати пенсію

Публікації

На порталі «Дія» з’явилася можливість оформити субсидію, подати документи на призначення та перерахунок пенсій або ж отримати довідки про страховий і трудовий стаж.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової транформації.

Оформлення субсидій

«Раніше, щоб оформити субсидію, треба було йти у ЦНАП, заповнювати заяву, приносити купу папірців або ж навіть їхати до райцентру. Зараз достатньо подати заяву на порталі Дія та підписати своїм КЕП. 30 хв на заповнення у зручний для вас час — і жодної ксерокопії документа. Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. Крім того, субсидія на більшість видів послуг ЖКГ продовжуватиметься автоматично, якщо у людини протягом року нічого не змінилося», – пояснюють у Мінцифри.

Призначення та перерахунок пенсій

«Заповнюєте анкету, завантажуєте необхідні документи та надсилаєте заявку. Процес максимально автоматизований, щоб кожен міг це зробити. Скоротили кількість документів, полів для заповнення та час на очікування. Треба зазначити, який вид пенсії ви хочете отримувати та в який спосіб  — на банківську карту чи у відділенні пошти. Далі заявка потрапить на розгляд у Пенсійний фонд автоматично.

Довідки про трудовий та страховий стаж можна сформувати в додатку, вони надійдуть на вашу електронну пошту, обіцяють в Мінцифри.