У «жовтій» зоні карантинної небезпеки власники закладів вже не обиратимуть: або всі відвідувачі мають сертифікати про вакцинацію, або в приміщенні обмежують їхню кількість. Тепер діятимуть обидва обмеження.
Про це на брифінгу 25 листопада повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.
Нововведення торкнуться тих регіонів, що перебувають у «жовтій» зоні карантинної небезпеки. Серед них і Тернопільська.
«Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності у «жовтій» зоні – не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень по площі, або перевіряти документи і працювати без обмежень такого рівня, то тепер вони втрачають цю опцію. Відвідувати громадські заклади на «жовтому» рівні можна буде лише тим людям, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або мають негативний тест чи сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється і на співробітників», – розповів Ляшко.
Читайте також: В Україні скоротять термін дії «жовтого» ковідного сертифіката
Міністр пояснив, що посилення правил для невакцинованих потрібне для того, щоб зменшити навантаження на лікарів та медичну систему, адже до стаціонарів у більшості потрапляють саме ті пацієнти, які не отримали повного курсу щеплення.