Публікації
17:44
22 Листопада
400

У Тернополі стартує набір до IX Регіональної школи сучасної журналістики

Публікації

Тернопільський пресклуб оголошує набір до IX Регіональної школи сучасної журналістики.

«Як завжди, надаємо можливість абсолютно безкоштовно, без відриву від навчання чи роботи, і в комфортних умовах пройти курс навчання та практичних занять під керівництвом кращих медіатренерів України та справжніх місцевих професіоналів. Ви отримаєте найактуальніші знання з газетної, онлайн-, теле- та радіожурналістики, навчитеся (чи суттєво вдосконалите своє вміння) працювати за професійними стандартами, писати якісні та цікаві тексти, знімати відеосюжети, ефективно комунікувати й просувати контент у соціальних мережах, проводити фактчекінг та журналістські розслідування і ще багатьом необхідним у сучасній медіасфері речам. Від вас же вимагатимемо відповідальності, сумлінності та реального прагнення до професійного розвитку», – йдеться в анонсі.

Програму Школи вдосконалили з урахуванням як нових запитів та викликів інформаційного світу, так і побажань та пропозицій випускників минулого навчального сезону. Новий сезон триватиме 10 місяців, впродовж яких проведуть 12 тренінгів та 40 практичних занять. По завершенні слухачі отримають іменні сертифікати.

Отже, з вами працюватимуть:

Діана Дуцик – викладачка Могилянської школи журналістики, виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації»,

Олена Дуб – медіатренерка з соцмереж для НГО та медіа, співзасновниця спільноти «SMM Talks for NGO & Media», що об’єднує digital-фахівців українських медіа та громадських організацій.

Андрій Куликов – радіо- та телеведучий, співзасновник «Громадського радіо», голова Комісії з журналістської етики.

Богдан Кутєпов – журналіст-розслідувач, відеограф, документаліст, стрімер.

Ігор Куляс та Олександр Макаренко – медіатренери з сучасної інформаційної тележурналістики та техніки телерепортажу.

Оксана Мороз – фахівчиня з інформаційної гігієни, засновниця волонтерської ініціативи «Як не стати овочем».

Альона Романюк – фахівчиня з фактчекінгу, головна редакторка проєкту «По той бік путінської брехні», засновниця ініціативи «По той бік пандемії», авторка влогу «По той бік інфи».

Людмила Панкратова – медіаюристка, виконавча директорка Інституту розвитку регіональної преси.

Віталій Портников – телеведучий, політичний оглядач, публіцист.

Олег Хоменок – член ради директорів Глобальної мережі журналістів-розслідувачів GIJN, старший радник з питань медіа Інтерньюз Нетворк.

Поспішіть! Школа стартує вже в грудні, а кількість навчальних місць у ній обмежена. Прийом відбуватиметься за результатами попередньої співбесіди, записатися на яку можна за телефонами 050-528-03-15 та 096-390-30-25, або особисто звернутися у Тернопільський пресклуб за адресою вул. Качали, 3.

IX Регіональна школа сучасної журналістики працюватиме в рамках проєкту «Сприяння медіареформам та розвитку регіональної журналістики» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.