Публікації
09:52
22 Листопада
771

Робити щеплення від ковіду доведеться щороку – засновник BioNTech

Публікації

Для кращого захисту та запобігання наступним пандеміям вакцинуватися проти коронавірусу, ймовірно, потрібно буде щороку, як від грипу.

Про це заявив засновник і керівник німецької компанії BioNTech Угур Шахін в інтерв’ю виданню Bild am Sonntag, передає Укрінформ.

Шахін припускає, у майбутньому доведеться проводити щорічні ревакцинації, як це зараз відбувається для захисту проти грипу.

Очільник компанії зауважив, що вакцина, розроблена BioNTech/Pfizer, добре захищає впродовж 9 місяців, але ефект від щеплення починає слабшати після четвертого місяця.

«Нещодавно опубліковані дані нашого дослідження засвідчують, що вакцинація забезпечує дуже високий захист (на термін – ред.) до дев’яти місяців, тому у вакцинованих людей рідко розвиваються серйозні захворювання та вони рідко потрапляють у лікарню», – заявив Шахін.

Читайте також: «Ми вже пройшли пік»: Ляшко розповів про ситуацію з коронавірусом у країні

Він також зазначив, бустерна доза не лише захищає вакциновану особу, а й допомагає розірвати інші ланцюги передачі інфекції.

Нині компанія BioNTech, за словами її очільника, працює над удосконаленням препарату, аби мати змогу швидко реагувати на появу нових варіантів і мутацій вірусу, а також над збільшенням обсягів виробництва вакцини.

Вакцина Comirnaty від BioNTech/Pfizer була першою, що її схвалило Європейське агентство лікарських засобів ЕМА.