Публікації
11:21
22 Листопада
892

На Тернопільщині продовжують падати показники захворюваності

Публікації

На Тернопільщині продовжує зменшуватись показник захворюваності на ковід. В середньому щодоби фіксують понад 200 випадків. Від ускладнень ковіду щодня помирає в середньому 6 людей.

Як розповідає заступник генерального директора з досліджень біологічних факторів, лікар епідеміолог Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Володимир Паничев, за останні 3 дні (19-21 листопада – авт.) щодоби помирали від 5 до 7 людей.

«Це значно менше, ніж кількість померлих у попередні тижні. Прикро, що всі ці люди – старшого віку і не вакцинувалися, коли така можливість була», – пояснює Володимир Паничев. За інформацією Центру контролю, вік усіх померлих від ускладнень ковіду за вказаний період становив від 71 до 89 років.

За словами епідеміолога, аналізуючи епідситуацію, варто орієнтуватися не на щоденну кількість зареєстрованих випадків, а на середньоденну кількість (тобто, загальна кількість за тиждень, поділена на 7 – авт.) людей, які захворіли. Бо кожного дня тижня не реєструють однакову кількість інфікувань.

«Як правило, найнижча захворюваність – на вихідних та в понеділок. Для нас же важлива кількість людей, що хворіють та захворівають впродовж певного тижня. Наприклад, в попередні тижні  середньоденна кількість хворих зменшувалася на 100 людей. Якщо ж говорити про тиждень, що минув, то середньодобова захворюваність – понад 200 хворих щодня. Кілька тижнів тому це було понад 500 хворих щодня. Таким чином можна казати, що зменшується і кількість хворих і кількість людей, які хворіють», – пояснює епідеміолог.

Читайте також: «Ми вже пройшли пік»: Ляшко розповів про ситуацію з коронавірусом у країні

Станом на ранок 22 листопада в Тернопільській області хворіє 9 741 людина. Наразі знижуються  всі показники, відповідно до яких встановлюють рівень епідситуації.

Відповідно до індикаторних показників, що їх щодня публікують в Міністерстві охорони здоров’я, станом на ранок 22 листопада, рівень захворюваності в області становить 528 випадків на 100 тисяч населення, завантаженість ліжок з киснем – 49,1%.

«Сподіваюся, що це починається вплив вакцинації. Бо загальна кількість вакцинованих людей в області вже перевищує 50% (525 061 особа – станом на ранок 22.11. – авт.). При цьому кількість повністю щеплених – понад 21%. Сподіваюся, що попри об’єктивні складові епідпроцесу, що призводять до зниження захворюваності, вже  також  почався вплив прошарку імунізованих та тих, хто перехворіли», – розповідає Володимир Паничев.