Публікації
16:48
10 Листопада
503

В окремих областях України ситуація щодо поширення ковіду почалася стабілізуватися – Шмигаль

Публікації

Експерти та лікарі фіксують перші прояви стабілізації ситуації щодо поширення COVID-19.

Про це заявив сьогодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів, повідомляє пресслужба МОЗ.

За словами прем’єр-міністра, протягом останніх трьох днів спостерігається зменшення кількості нових випадків захворювань та госпіталізації хворих на ковід у тих регіонах, що першими потрапили до «червоної зони». Мова йде про Волинську, Дніпропетровську, Запорізьку, Луганську, Харківську, Херсонську та Чернівецьку області.

Однак ситуація загалом по країні залишається складною й більшість областей України перебуває у «червоній зоні». З понад 76 тисяч лікарняних ліжок, виділених для хворих на ковід, зайняті наразі майже 52 тисячі.

«Кожного дня ми збільшуємо кількість ліжкомісць та забезпечуємо лікарні додатковим киснем, – говорить Денис Шмигаль, – наші лікарі працюють у форматі 24/7 задля того, щоб врятувати якомога більше життів».

При цьому майже 98-99 % хворих, що перебувають у реанімаційних та інтенсивних відділеннях, є невакцинованими. Статистика останнього тижня свідчить, що 9 із 10 пацієнтів, які потрапляють у лікарню з коронавірусною інфекцією, не були щеплені.

Тому прем’єр-міністр України закликав «робити щеплення, адже це рятує життя». Денис Шмигаль висловив сподівання, що вже до кінця цього тижня будуть вакциновані 40 % дорослого населення України принаймні однією дозою вакцини.

За даними МОЗ станом на 9 листопада в Україні хоча б одне щеплення від COVID-19 отримали 11 697 386 людей, 8 154 792 пройшли повний курс антиковідних щеплень.

Теги COVID-19