Публікації
12:58
9 Листопада
425

Тернопільобленерго та хлібокомбінат у Чорткові: хто ще підпадає під обов’язкову вакцинацію

Публікації

У Міністерстві охорони здоров’я розширили перелік професій, що підпадають під обов’язкову вакцинацію від ковіду. Наказ починає діяти з 9 листопада.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Згідно з наказом, до освітян та працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, додають також співробітників:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;
  • підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4.03.2015 року № 83.

До останньої категорії, відповідно до постанови Кабміну, в Тернопільській області потрапили три об’єкти:

  • Тернопільське державне науково-технічне підприємство “Промінь”;
  • ВАТ “Тернопільобленерго”;
  • Державне підприємство “Чортківський комбінат хлібопродуктів” Державного агентства резерву України.

Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Ті з них, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень, які визначаються відповідно до інструкцій до застосування вакцин, рішень Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16.09.2011 року № 595, не підлягатимуть обов’язковій вакцинації.