Публікації
11:29
16 Жовтня
1935

Список професій для обов’язкової вакцинації від ковіду планують розширяти ще двічі

Публікації

У Міністерстві охорони здоров’я України планують ще двічі розширювати перелік підприємств, установ та організацій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю Радіо Свобода.

«МОЗ на виконання закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» визначило перелік професій, для яких вакцинація обов’язкова. Ми будемо розширювати цей перелік. І вже зараз запустили зміни, які говорять про те, що до переліку обов’язкових внесуться професії працівників державних установ, організацій, підприємств критично важливих сфер для економіки нашої країни, а також соціальні працівники і поштарі», – заявив міністр.

Наступна хвиля, за його словами, – це розгляд питання про включення до цього переліку органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств і комунальних установ.

Ляшко зауважив, що зараз перший документ вже зареєстрований, а щодо другого зроблені зміни, треба пройти погодження з іншими центральними органами виконавчої влади.

Читайте також: Список професій, що підлягають обов’язковій вакцинації від ковіду, планують розширити

«Я думаю, тиждень – 10 днів, і документ повинен бути. Це максимум. Має бути, знову ж таки, зареєстрований у Мін’юсті та опублікований в офіційному віснику», – сказав він.

Міністр нагадав, що коли мова йде про вчителів, то їх відсторонять від роботи, якщо вони не будуть вакциновані.

«У наказі, який прописано, стоїть зірочка і говориться про обов’язковість вакцинації, окрім обґрунтованих медичних протипоказів, коли не можна за станом здоров’я. Але, повірте, це невеликий відсоток людей – це 3-4% всього. Це сформовано, можливо, такий міф про те, що багатьом людям не можна вакцинуватися», – підкреслив він.