Публікації
16:41
16 Вересня
703

Тернопільська область рухається в напрямку «червоної» зони – Ляшко

Публікації

В Україні чотири області рухаються в сторону «червоного» рівня епідбезпеки, серед них і Тернопільська.

Про це в інтерв’ю Слово і діло розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За його словами, влада зараз уже йде тим шляхом, який проходила.

«Ви пам’ятаєте: перший карантин, потім пом’якшення карантину, потім декілька сценаріїв адаптивного карантину, карантин вихідного дня… Але найкраще себе зарекомендував адаптивний карантин, який був у лютому-березні 2021 року, який дозволяв закривати регіони, залежно від індикаторів, не впроваджуючи загальнонаціонального карантину, який всі називають локдауном», – каже міністр.

У міністерстві охорони здоров’я залишили ці індикатори, трішечки їх переглянули, тому в адаптивний карантин осінньо-зимового періоду країна йде за тими самими індикаторами. Наразі говорять, що ми на порозі «жовтого» рівня епідемічної небезпеки: найближчим часом буде комісія, яка це рішення ухвалить, і після цього в МОЗ будуть знову відстежувати індикатори по областях.

Читайте також: «Гарантій на легкий перебіг немає»: Ляшко про повторне інфікування коронавірусом

«Зараз рухається в напрямку “червоного” рівня епідемічної небезпеки Чернівецька область, потім іде Тернопільська, Волинська, Закарпатська… Тобто ми знову бачимо західну Україну. Хоча в абсолютних цифрах великі цифри у Києві, у Харкові, але з розрахунку на 100 тисяч населення все-таки західна Україна страждає більше. І завантаженість ліжок там більша, і завантаженість ліжок з киснем – більша. Якщо ми побачимо, що буде загроза наднавантаження на систему охорони здоров’я, тоді будемо пропонувати впровадити “червоний” рівень епідемічної небезпеки в конкретній області», 0 пояснив Ляшко.