Публікації
13:29
14 Вересня
394

В Україні запустять застосунок для відстеження тих, хто контактували з хворими на ковід

Публікації

В Україні впроваджують ще один застосунок “GO. Data” – для відстеження контактів хворих на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю порталу Ліга сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Щоб допомогти й інформувати людей про те, як поводитися, про профілактичні заходи, на рівні усіх обласних центрів контролю профілактики хвороб зараз впроваджують ще один застосунок “GO. Data”. Це інформаційна система, розроблена ВООЗ, успішно пропілотована на рівні Чернівецької області. Вона дозволяє фіксувати усі випадки контактів, вибирає перелік людей, яких треба набрати, і автоматично набирає номер, але вже розмову веде лікар», – сказав Кузін.

Також використовуватимуть застосунок «Вдома».

«Бачимо, коли людина встановила застосунок, але не натиснула кнопку “активувати”. Чи коли активувала, а потім видалила. Така інформація потрапляє до Нацполіції. …Ці механізми будемо використовувати, вони зафіксовані в окремій постанові головного державного санітарного лікаря. Ми їх також перенесли і зараз зафіксували у відповідному наказі МОЗ», – сказав Кузін.

Читайте також: Більше половини українців не планують вакцинуватись від COVID-19 – дослідження

Також він поінформував, що МОЗ буде співпрацювати з Нацполіцією, щоб забезпечити активний контроль за дотриманням маскового режиму.

Всього, за словами Кузіна, з травня 2021 року винесли 350 000 постанов за порушення маскового режиму.

Головний державний санітарний лікар нагадав, що в Україні діє заборона перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, які закривають рот і ніс.

Працівник Нацполіції може виносити відповідну постанову лише у випадку, якщо хтось не дотримується цієї норми.

Теги COVID-19