Публікації
16:02
7 Вересня
396

Найімовірніше з наступного понеділка Україна перейде на “жовтий” рівень епідбезпеки – Ляшко

Публікації

Міністерство охорони здоров’я подало до Кабінету міністрів клопотання з проханням перевести Україну з “зеленого” на “жовтий” рівень епідемічної безпеки і, як наслідок, посилити карантинні обмеження.

Про це в коментарі каналу “Україна 24” розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише Українська правда.

“У нас відбулося кілька урядових зустрічей і нарад, які чітко показують, що Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країну з зеленого рівня епідемічної небезпеки в жовтий. Ми від МОЗ подали клопотання до Кабміну, поточного тижня відбудеться комісія техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. І швидше за все, з наступного понеділка Україна перейде на жовтий рівень епідемічної безпеки. Відповідно, будуть встановлені додаткові обмеження, які передбачені для жовтого рівня і стосуються в основному масових заходів”, – сказав Ляшко.

Міністр пояснив, що згідно з постановою, на “жовтий” рівень переходить відразу вся Україна. Найімовірніше, статися це може вже з 13 вересня.

Читайте також: Дистанційне навчання через карантин: за яких умов його можуть запровадити

Якщо місцями відбувається погіршення до “помаранчевого” або “червоного” рівня, країна переходить до регіонального розподілу на зони.

Зараз небезпеки переходу на “помаранчевий” або “червоний” рівень немає в жодному регіоні України.

Нагадаємо, за день до цього головний санлікар країни Ігор Кузін розповів, що Україна вже найближчим часом може перейти на “жовтий” рівень епідбезпеки, адже в 4 областях різко зростають показники госпіталізації хворих на ковід.