Публікації
10:48
31 Серпня
401

Вчені виявили новий штам коронавірусу

Публікації

Південноафриканські вчені виявили новий варіант коронавірусу з множинними мутаціями, але ще не з’ясували, чи є він більш заразним та чи здатний подолати імунітет, отриманий внаслідок вакцинації чи перенесеним раніше ковідом.

Новий варіант, відомий як C.1.2, вперше виявили у травні. Тепер він поширився на більшість провінцій Південної Африки та на сім інших країн Африки, Європи, Азії та Океанії.

Вірус містить багато мутацій, наразі тривають лабораторні дослідження, щоб встановити, наскільки добре антитіла нейтралізують цей варіант.

Річард Лесселлс, спеціаліст з інфекційних хвороб та один з авторів дослідження C.1.2, вважає: “Ця пандемія ще геть не закінчилася, і цей вірус все ще вивчає шляхи, як краще нас заразити.”

Інфекціоніст наголосив: людей на цьому етапі не слід надмірно насторожувати, хоча варіанти з більшою кількістю мутацій ще обов’язково з’являться.

Дослідження показують, що варіант С.1.2 ще не витіснив із Південно-Африканської Республіки  домінуючого варіанту Дельти в липні, останньому місяці, коли була доступна велика кількість зразків.

У липні на C.1.2 припадало 3% зразків проти 1% у червні, тоді як на Delta припадало 67% у червні та 89% у липні.