Публікації
15:02
31 Серпня
665

Без втрати нюху та смаку: які симптоми тепер найчастіше супроводжують ковід

Публікації

Ковідом тепер все частіше хворіють саме молоді українці, змінилися і симптоми, за якими можна було діагностувати хворобу ще рік тому.

Про це у коментарі ТСН.ua розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

Змінився вік хворих. Коронавірусом тепер інфікуються і хворіють у важкій формі люди молодого та середнього віку. От наприклад сьогодні вночі ми перевели на кероване дихання відносно молоду особу, якій лише 42 роки. Такого під час першої хвилі не було. Також у людей, яких госпіталізують із коронавірусом, відсутні такі симптоми, як порушення органів сприйняття, тобто нюху та смаку. Натомість збільшилась кількість хворих, у яких першим симптомом хвороби є розлади кишково-шлункового тракту. Цього не спостерігалось так часто при попередній хвилі. Також більшість хворих, які є тепер, мають тяжкі ураження легень, – пояснив медик.

Читайте також: Вчені виявили новий штам коронавірусу

Тим часом вранці 31 серпня у Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що за минулу добу на території України зафіксували 1 356 нових випадків інфікування коронавірусом. Зокрема, захворіли 75 дітей та 31 медпрацівник. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували у Києві (204), Харківській (144), Одеській (127), Луганській (106) та Чернівецькій (87) областях.

Теги COVID-19