Публікації
14:27
25 Серпня
483

До Дня міста в Тернополі на добу скасують заборону на феєрверки

Публікації

З нагоди Дня міста та храмового свята 28 серпня у Тернополі  на день скасують офіційну заборону на феєрверки, що діє з літа 2014 року.

Читайте також: Чемпіонати, вогняні шоу та флешмоби: як і де Тернопіль гулятиме 22-29 серпня

Святковий концерт на набережній Тернопільського ставу до Дня міста планують завершити феєрверком. Запуск яскравих вогнів розпочнеться о 22.00 год, повідомляють у міській раді.

Нагадаємо, на території Тернопільської міської територіальної громади діє заборона щодо використання піротехніки. Вона чинна до закінчення війни на Сході України, відповідне рішення виконком ухвалив ще 30 липня 2014 року. Хоча тут варто зазначити, що цю заборону самі ж тернополяни порушували не один десяток разів.

На засіданні виконкому 19 серпня 2021 року в це рішення внесли зміни. Тепер його текст звучить як:

“Заборонити використовувати піротехнічні засоби (феєрверки, салюти) на території Тернопільської міської територіальної громади до моменту завершення операції Об’єднаних сил, окрім випадків, передбачених рішенням виконавчого комітету.”

Як пояснила речниця міської ради Мар’яна Зварич, якраз 28 серпня і зроблять виняток щодо заборони, аби створити святковий настрій жителям та гостям міста.