Публікації
11:12
18 Серпня
629

Користувачам “Дії” відкрили доступ до COVID-сертифікатів: як це працює

Публікації

Ввечері 17 серпня всі, хто встигли зареєструватися на бета-тестування додатку “Дія” на Android, аби отримати цифровий сертифікат про вакцинацію, отримали листи, що сервіс нарешті запрацював. Але, як виявилося, переважно на словах.

На офіційній сторінці Міністерства цифрової трансформації України у фейсбуці повідомили, що згенерувати у «Дії» цифрову версію сертифікату можуть всі, хто зареєструвався на бета-тестування для Android та завершили курс вакцинації від COVID-19 на території України.

Як зазначають у Мінцифрі, бета-тестування сертифікатів на iOS розпочали ще у липні 2021 року, та цей процес затягнувся через посилення вимог до COVID-сертифікатів від компанії Google. У результаті застосунку «Дія» довелося проходити додаткові перевірки.

У листі, який розіслали користувачам «Дії» пояснюють, як додати сертифікат про вакцинацію до свого додатку. Найперше потрібно мати ID-картку чи закордонний паспорт у застосунку та Дія.Підпис.

Далі слід оновити додаток до бета-версії та дотримуватися підказок інструкції, що містяться  в листі.

“Дія перевірить дані про вас у реєстрах. Якщо сертифікати вам доступні, то за декілька хвилин вони з’являться в застосунку в розділі Документи”, – обіцяють у сліжбі підтримки.

Однак, попри розіслані листи, тестувальники бета-версії “Дії” у закритій фейсбук-спільноті масово пишуть, що виконати все вказане в листі наразі не вдається – немає відповідних оновлень у додатку. Таких повідомлень вже налічується кілька сотень. На це служба підтримки радить трохи зачекати, бо оновлення відбуваються поступово.