Публікації
16:02
17 Серпня
606

Чемпіонати, вогняні шоу та флешмоби: як і де Тернопіль гулятиме 22-29 серпня

Публікації

Починаючи з 22 серпня, у Тернополі та в населених пунктах громади відбуватимуться патріотичні, культурні, просвітницькі та спортивні заходи. Вони проходитимуть на різних локаціях міста, деякі із них – в онлайн-форматі у соцмережах, повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

На центральній алеї парку «Топільче» у День державного прапора, 23 серпня, пройде урочиста церемонія підняття прапора на найвищому флагштоці Тернопільщини. Опісля, впродовж дня проходитимуть флешмоб, акція патріотичного читання та автопробіг, турнір з пляжного волейболу.

День Незалежності України в Тернополі розпочнеться з масового заходу на Театральному майдані «Україна. Народжені вільними!», під час якого заплановали нагородження, спецпогашення марки присвяченої 30-річчю Незалежності України, покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам в російсько-українській війні, борцям за незалежність, героям Небесної сотні та націоналістам. 

О 19:00 на Театральному майдані пройде святковий концерт з нагоди 30-річчя незалежності України. Містян та гостей міста очікують виступи відомих тернопільських та виконавців і гуртів з інших міст.  

Святкування Дня міста та храмового празника 28 серпня розпочнеться літургією у Церкві Успіння Пресвятої Богородиці, що на вулиці Князя Острозького, 55. Дійство продовжиться закладенням чотирьох нових бронзових зірок на «Алеї зірок», присвяченим видатним особистостям краю. Також цього дня у центральній частині міста пройдуть спортивні події всеукраїнського та світового масштабів:  Чемпіонат світу з водно – моторного спорту, Етап Кубку України з баскетболу, Чемпіонат міста з вітрильного спорту, Чемпіонат міста з катання на роликових ковзанах та інші. Ввечері на набережній Тернопільського ставу буде концерт. Окремі дійства відбуватимуться у парку Національного Відродження.

29 серпня у Тернополі на Микулинецькому кладовищі, а також у Сквері Волонтерів пам’яті Віктора Гурняка пройде поминальна акція «Дзвони пам’яті», приурочена захисникам України.