Публікації
12:16
16 Серпня
353

Як навчатимуться школярі з 1 вересня в умовах карантину

Публікації

З 1 вересня 2021 року українські школи почнуть працювати у повноформатному режимі. На дистанційному чи змішаному навчанні перебуватимуть учні лише тих навчальних закладів, що розташовані в областях, які не входять до «зелених» карантинних зон.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі “Сніданку з 1+1” 16 серпня.

За словами міністра, повноцінне офлайн-навчання у школах триватиме без змін упродовж семестру, якщо не буде загрози поширення COVID-19.

“Дистанційний або змішаний формат можливий, якщо регіоні буде в “жовтій”, “помаранчевій” або “червоній” карантинній зоні. З міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком ми припускали три сценарії початку навчального року. Коли буде тільки “зелений” режим у всій країні, то це звичайне повноформатне навчання без змін в освітньому процесі”, – розповів Сергій Шкарлет.

Також, відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я, аби школи працювали у звичайному форматі в областях, де встановлений “жовтий”, “помаранчевий” та “червоний” рівні епідемічної небезпеки, необхідно, аби 80% освітян були вакциновані від COVID-19. У випадку дотримання даної вимоги, навчальний заклад може працювати навіть під час локдауну.

Втім, міністр наголосив, що примушувати робити щеплення вчителів не будуть, це відбуватиметься добровільно.