Публікації
11:32
19 Квітня
419

На Тернопільщину привезли нову вакцину

Публікації

1 170 доз вакцини Pfizer привезли на Тернопільщину. Про це повідомила начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

За її словами, вакцинацію планують розпочати 19 квітня дві бригади. Щеплюватимуть в першу чергу інтернатні заклади, а також працівників прикордонної служби та ДСНС. Вакцину привезли в контейнері з температурою від -60 до -80 градусів, інформує Суспільне.

Нагадаємо, це третя вакцина, якою щеплюватимуть жителів Тернопільщини. Першою стала вакцина індійського виробництва CoviShield. В Україну привезли 500 тисяч доз цього препарату, з них 16 тисяч – на Тернопільщину. Після цього ще 2 тисячі доз CoviShield передали в нашу область зі Львівщини. Цією вакциною щеплюють медичних працівників, лідерів думок та людей віком від 80 років.

Другою надійшла вакцина китайського виробництва CoronaVac. Україна отримала 200 тисяч доз. З них на Тернопільщину передали 1200. Нею щеплюють пенсіонерів, які не можуть прийти в пункти вакцинації, вчителів, які проводитимуть ЗНО та патрульних.