Публікації
10:49
21 Березня
248

На Тернопільщині більшість безробітних – жінки

Публікації

Протягом січня-лютого 2021 року через Тернопільську обласну службу зайнятості шукали роботу 8,8 тис. жінок (52% від загальної кількості безробітних).

За сприяння служби зайнятості області працевлаштовано більше 630 жінок, у т.ч. через відкриття власної справи. Найбільше жінок вдалось працевлаштувати в торгівлі, державному управлінні та охороні здоров’я за професіями продавець, соцробітник, кухар, бухгалтер, фармацевт, медсестра, вихователь, а також на посади держслужбовців, керівників, менеджерів, старост. 137 безробітних жінок проходили профнавчання, 97 – взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Усіх центрах зайнятості діють клуби для жінок, де вони вчаться будувати індивідуальну стратегію професійної самореалізації, освоюють прийоми самопрезентації, обговорюють чинники, що впливають на кар’єрний ріст; спілкуються з цікавими людьми.

На 1 березня 2021 року на обліку в службі зайнятості Тернопілля перебувало 14,1 тис. безробітних. Серед них 7,1 тис. (50,6%) – жінки, для яких здійснюється підбір підходящої роботи.