Публікації
15:30
16 Березня
350

Міносвіти рекомендує школам і вишам перейти на дистанційне навчання

Публікації

Всіх, окрім школярів молодших класів, рекомендують перевести на дистанційне навчання. За необхідності у школах можна продовжити канікули.

Про повідомляє пресслужба Міністерства освіти.

Пропонується перевести на дистанційне навчання учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічного) освіти і студентів закладів професійної предвищої і вищої освіти.

«Насамперед ці обмеження слід застосовувати на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги захворювання на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби», – підкреслив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Також, за його словами, Міносвіти радить продовжити за необхідності канікули у школах.

«Прошу педагогів і батьків із розумінням поставитися до таких заходів. Вони вимушені і мають на меті збереження здоров’я представників педагогічних колективів, членів сімей школярів, особливо тих, хто перебуває в зоні ризику захворювання», – підкреслив Шкарлет.

Він також нагадав, що студентам та школярам заборонено:

  • відвідувати заклади освіти, якщо на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш ніж 50% здобувачів та персоналу закладу;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).