Санітарний регламент встановив нові вимоги в школах. Зокрема, згідно з указом Міністерства охорони здоров’я, відповідальним за дотримання правил є засновник і керівник навчального закладу.
Водночас щоденно контролюватимуть ситуацію керівник та медичний працівник навчального закладу.
Основні зміни санітарного регламенту торкнулися харчування дітей в школах.
Тож відтепер заборонено продавати такі продукти:
- кондитерські вироби та солодкі зернові продукти з вмістом цукрів більше 10 грам на 100 грам продукту;
- вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати;
- м’ясні і рибні продукти промислового і кулінарного виробництва;
- непастеризоване молоко і молочні продукти, виготовлені з непастеризованого молока;
- непастеризовані соки;
- рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків без додавання цукру і підсолоджувачів;
- газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої;
- кава і кавові напої;
- гриби;
- продукти (особливо чипси, сухарики) з вмістом солі більше 0,12 грам на 100 грам готового продукту або з вмістом цукрів більше 10 грам на 100 грам готового продукту;
- заборонені продукти з вмістом синтетичних барвників і ароматизаторів (крім ваніліну , етилваніліну і ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку і аромату, консервантів;
- продукція домашнього виробництва;
- продукти з вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів).