Нові правила харчування у школах: чим заборонили годувати дітей?

Санітарний регламент встановив нові вимоги в школах. Зокрема, згідно з указом Міністерства охорони здоров’я, відповідальним за дотримання правил є засновник і керівник навчального закладу.

Водночас щоденно контролюватимуть ситуацію керівник та медичний працівник навчального закладу.

Основні зміни санітарного регламенту торкнулися харчування дітей в школах.

Тож відтепер заборонено продавати такі продукти:

  • кондитерські вироби та солодкі зернові продукти з вмістом цукрів більше 10 грам на 100 грам продукту;
  • вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати;
  • м’ясні і рибні продукти промислового і кулінарного виробництва;
  • непастеризоване молоко і молочні продукти, виготовлені з непастеризованого молока;
  • непастеризовані соки;
  • рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків без додавання цукру і підсолоджувачів;
  • газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої;
  • кава і кавові напої;
  • гриби;
  • продукти (особливо чипси, сухарики) з вмістом солі більше 0,12 грам на 100 грам готового продукту або з вмістом цукрів більше 10 грам на 100 грам готового продукту;
  • заборонені продукти з вмістом синтетичних барвників і ароматизаторів (крім ваніліну , етилваніліну і ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку і аромату, консервантів;
  • продукція домашнього виробництва;
  • продукти з вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів).

 

 

Теги: