Публікації
12:20
10 Грудня
323

В Україні планують ввести економічний паспорт

Публікації

Економічний паспорт українця може незабаром з’явитися в державі. Його наразі розробляють і він сприятиме додатковому створенню робочих місць та даватиме доходи українцям.

Про це розповів колишній президент Грузії, чинний голова виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі в ефірі телеканалу «Україна 24».

Саакашвілі пояснив, що економічний паспорт українця означатиме для держави полегшення процесу видобування корисних копалин і можливість для країни забезпечувати себе повністю газом. Крім того, впровадження такого паспорту дозволить отримувати гроші українцям від того, що будуть видобуватися ресурси.

«Якщо Україна видобуватиме газ, а за нашими законами це дуже спрощується, то кожен українець матиме економічний паспорт, куди гроші від титану, від урану, а Росія зараз спеціально блокує, щоб ми не видобували титан, уран, газ те ж саме, практично Україна була в колоніальній залежності в сенсі природних копалин – все це ми зараз полегшуємо, і кожен українець матиме паспорт з народження, куди гроші капатимуть від того, що ресурси будуть видобуватися. Це створюватиме робочі місця, це даватиме доходи українцям», – пояснив Саакашвілі.

Зазначимо, що про «економічний паспорт українця» йшлося ще у передвиборчій програмі нинішнього президента України Володимира Зеленського. Передбачалося, що кожен українець, народжений після 1 січня 2021 року, зможе накопичувати на своєму рахунку частину від реалізації державою природних благ. А в подальшому, після досягнення громадянами повноліття, вони зможуть перераховувати кошти на особисті рахунки.

Теги паспорт