Публікації
10:57
1 Грудня
300

МОН хоче ввести соціальні стипендії: хто отримає?

Публікації

Міністерство освіти і науки України (МОН) утворило робочу групу, яка займається питанням безоплатного навчання осіб із непідконтрольних територій зі стипендіальним забезпеченням на спеціальних підготовчих курсах на базі українських закладів вищої освіти (ЗВО) з наступним вступом на навчання, розробленням програми таких курсів. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Робочою групою напрацьовуються, зокрема, й механізми щодо запровадження в наступному бюджетному році в межах пілотного проєкту започаткування спеціальних підготовчих курсів для дітей, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території України та населені пункти на лінії зіткнення, із соціальним стипендіальним забезпеченням таких слухачів.

Усі заходи в межах реалізації заходів підтримки жителів тимчасово непідконтрольних Україні територій з питань спрощеної процедури вступу до ЗВО проводяться за рахунок державних коштів і частково коштів міжнародних, що заощаджує видатки з бюджету як для МОН, так і для Урядового контактного центру.

Теги МОН