Публікації
14:26
6 Жовтня
434

У додатку і порталі «Дія» стали доступними нові цифрові документи та послуги

Публікації

На заході Diia Summit 5 жовтня Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентував оновлену версію додатку та порталу «Дія» з новими послугами та функціями.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

У міністерстві нагадали, що сьогодні у  додатку «Дія» – вже понад 5 мільйонів українців. В додатку доступні шість цифрових документів: ID-картка, біометричний паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт, страховий поліс, студентський квиток.

Порталом державних послуг «Дія» користується понад мільйон українців. Тут доступні 27 державних послуг та інформація з шести реєстрів у особистому Електронному кабінеті громадянина.

Нові цифрові документи в додатку «Дія»

Цифровий ІПН (податковий номер). Його можна використовувати при наданні послуг поштового зв’язку, проведенні банківських операцій, надання адміністративних послуг, повернення коштів сплачених за товар.

Свідоцтво про народження дитини.  Електронну копію можна буде використовувати для поїздок, банків, нотаріусів, медичних та освітніх послуг тощо.

Довідка переселенця. У додатку відображається прізвище, ім’я та по батькові власника довідки, стать, інформація про документи, які підтверджують особу, а також зареєстроване і фактичне місце проживання.

Нові послуги в додатку «Дія»

Шеринг документів.  Українці зможуть передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження), натиснувши «ОК» на push-повідомлення у застосунку. Це значно спростить отримання банківських або поштових послуг, заселення у готель тощо.

Можливість поділитися технічним паспортом на авто із іншою людиною. За даними міністерства, цієї функції чекали 250 тисяч українців.

Можливість сплатити штрафи ПДР, а також заборгованості по виконавчих провадженнях.

Нові послуги на порталі «Дія»

Будівельні послуги. Це частина впровадження Єдиної електронної системи у сфері містобудування. Можливість розпочати та завершити будівництво об’єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди).

Реєстрація ТОВ онлайн. У Мінцифри стверджють, що подання заяви онлайн на порталі «Дія» забере 30 хвилин замість 20 годин. Міністерство кардинально змінило підхід до реєстрації ТОВ: оновлена форма та одна заява на все.

єМалятко онлайн. Цю послугу від 1 січня цього року можна було отримати офлайн у пологовому будинку або ЦНАПі. І нею вже скористалися понад 20 тисяч родин. Тепер Мінцифри працює над тим, щоб перевести цей сервіс повністю в онлайн.

Реєстрація місця проживання дитини від 14 років. Наразі ця послуга доступна лише у Києві та Харкові. Але поступово буде запущена по всій Україні.

 

Теги дія