Публікації
14:14
25 Вересня
429

Зеленський підписав указ про протидію домашньому насильству

Публікації

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству.

Підписання документу відбулося у рамках зустрічі з представниками громадських та міжнародних організацій щодо реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству.

«Проект указу, який зараз лежить переді мною, спрямований на системну розбудову мережі реагування на насильство. Він втілює базові принципи захисту прав та інтересів постраждалих осіб. Я у вашій присутності хочу підписати цей указ», – сказав Зеленський.

Глава держави акцентував увагу на важливості підвищення рівня довіри людей до служб, покликаних допомагати в таких випадках.

«Людина має бути впевненою, що їй справді допоможуть, а не створять нові проблеми», – наголосив президент.

Також Зеленський додав, що попри кримінальну відповідальність за домашнє насильство потрібно розробити механізми реалізації ухваленого законодавства й створити систему доступних послуг для постраждалих у регіонах України.

Зазначимо, що в умовах пандемії COVІD-19 за перші шість місяців 2020 року поліція отримала майже вдвічі більше звернень щодо домашнього насильства, ніж у попередньому півріччі, а саме 84 тисячі 237 заяв та повідомлень.