Публікації
10:02
25 Вересня
407

В Раді пропонують карати за публічне заперечення російської окупації

Публікації

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який забороняє чиновникам та державним органам публічно висловлюватися щодо визнання законності окупації Росією території України.

Документ зареєстрували в парламенті 23 вересня.

У пояснювальній записці вказано, що законопроект передбачає заборону поширення публічних висловлювань, які містять ознаки визнання законності окупації РФ національними публічними діячами, органами держвлади та місцевого самоврядування.

У законопроекті також йдеться про заборону участі державних діячів в урочистостях з нагоди відзначення офіційних державних свят РФ і взаємодії з незаконними органами, створеними на тимчасово окупованій території, органами державної влади та місцевого самоврядування РФ.

«Проектом також встановлюється заборона заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні, Голокосту і депортації кримських татар у 1944 році у відповідності з міжнародними актами ООН», – йдеться у пояснювальній записці.

За вищевказані порушення пропонується передбачити відповідальність. Однак яку саме, в законопроекті не йдеться. Вказано, що вид покарання регулюватиме інший закон.