Публікації
14:48
14 Вересня
377

Які планові госпіталізації та операції дозволені у «помаранчевій» зоні?

Публікації

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, які планові госпіталізації та операції дозволені у «помаранчевій» зоні.

На брифінгу 14 вересня він зазначив, що постановою Кабінету міністрів №641 передбачені відповідні обмеження у «помаранчевій» зоні щодо госпіталізації і планових операцій.

«Ці обмеження не стосуються, наприклад, надання меддопомоги у разі ускладнення вагітності або пологів, госпіталізації будуть проводитися і при онкозахворюваннях», − додав Степанов.
Крім того, за словами міністра, обмеження не розповсюджується на госпіталізації чи планові операції, перенесення яких може бути ризикованим для здоров’я і життя людини.

«На такі госпіталізації або планові операції не розповсюджується це обмеження», − сказав Степанов.

Він уточнив, що рішення про те, чи несе загрозу життю та здоров’ю людини перенесення операції чи госпіталізація, ухвалює безпосередньо лікар.

Нагадаємо, з 14 вересня у «червоній» зоні − міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області.

У «помаранчевій» − місто Кременець, Борщівський, Зборівський, Козівський, Кременецький, Лановецький, Підволочиський, Підгаєцький та Шумський райони Тернопільської області.