Публікації
16:49
14 Вересня
492

Українцям нараховуватимуть дві пенсії

Публікації

Українські бабусі та дідусі у майбутньому матимуть по дві пенсії. На руки вони отримуватимуть гроші не лише від так званої солідарної системи нарахувань, як це є зараз, а й від накопичувальної.

До кінця 2020 року Уряд планує розробити механізм, відповідно до якого працюючі українці зі своїх зарплат вираховуватимуть додатковий внесок на власний накопичувальний рахунок, – пише OBOZREVATEL.

До прикладу, якщо кожного місяця відкладати по 7% від розміру заробітної плати, то після виходу на пенсію можна буде отримувати додаткову виплату у розмірі 10,2% від розміру останньої зарплати.

Яким може бути розмір «другої пенсії»:

  • При зарплаті у 10 тисяч гривень та внескові у 7% – 1,02 тис. грн.
  • При зарплаті у 20 тисяч гривень та внескові у 7% – 2 тис. грн.

«Коли ти виходиш на пенсію, то можна цей бонус або відразу зняти, або його можна розтягнути у часі», – пояснив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зазначимо, що в Україні пенсія є однією з найнижчих у Європі. Уже кілька років виплату нараховують за зниженим коефіцієнтом оцінки стажу. До прикладу, якщо зараз вийти на заслужений відпочинок, отримуючи зарплату в 10 тис. грн., то розмір пенсії складе всього лише 2,1 тис. грн., тобто майже вп’ятеро менше.