Публікації
08:51
7 Вересня
377

У частині районів Тернопільщини посилили карантин

Публікації

З понеділка, 7 вересня, частина області житиме в режимі посилених протиепідемічних заходів.  Відповідне рішення прийняла регіональна комісія з питань ТЕБ та НС, повідомив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

«Це означає, що на територіях, які входять у «червону зону» епіднебезпеки, заборонено відвідування закладів освіти, роботу громадського транспорту, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Заходи жорсткі, але для цього є серйозні підстави. Вони рекомендовані не тільки МОЗ та Урядом, а й ВООЗ. Так коронавірусу протидіють всі країни світу.

На сьогодні маємо в області майже 3,5 тис. хворих на COVID-19. 178 осіб – у важкому стані. Середня заповнюваність лікарень – 56,1%. А по окремих закладах, зокрема, у Тернополі – 90%.  Нам важливо зараз розірвати ланцюг поширення, як ми зробили це у березні-квітні.

Заклади охорони здоров’я готові до надання допомоги. У нас є засоби захисту, апарати ШВЛ, кисневі маски, але в нас може виникнути проблема з медичним персоналом. Понад три сотні лікарів – інфіковані.

Головним лікарям дано доручення збільшити кількість ліжок, приєднаних до кисню.
Автотранспортні підприємства у цей період мають забезпечити довіз працівників критичної інфраструктури.

Управління Держпродспоживслужби посилить контроль за дотримання умов та режиму роботи суб’єктів господарювання», – йдеться у  повідомленні.

Нагадаємо, в Україні оновили карантинні зони в залежності від епідемситуації в регіонах, розширивши «червону» зону через погіршення ситуації з коронавірусом. Так, у «червону» зону потрапили міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області.