Публікації
14:13
30 Серпня
291

Кабмін хоче розширити програму допомоги безробітним

Публікації

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді розширити програму допомоги безробітним. У парламенті зареєстровано відповідний законопроект №3010а.

Цей документ пропонує внести зміни до статті 471 закону «Про зайнятість населення» та передбачити надання допомоги по частковому безробіттю не лише у період карантину через коронавірус, а й у випадку встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому.

«Програма з частковому безробіттю допомогла майже 400 тисячам українців зберегти свої робочі місця, а роботодавцям − свій бізнес. Уряд розробив законопроєкт, який розширить програму. Ми пропонуємо надати людям можливість отримувати допомогу не лише в період нинішнього карантину, а й у разі встановлення подібних обмежень через інші захворювання», − зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Закон надає право Кабміну визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Нагадаємо, в держбюджеті на допомогу по частковому безробіттю на 2020 рік передбачено 4,7 млрд гривень.