Публікації
15:38
26 Серпня
861

Уряд посилює і продовжує карантин до 31 жовтня

Публікації

Кабінет міністрів України на засіданні 26 серпня вирішив подовжити адаптивний карантин в Україні  до 31 жовтня. Україну продовжать ділити на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу.

Про це на засіданні уряду 26 серпня заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Збільшення захворюваності в останні тижні змушує нас діяти більш рішуче. Сьогодні на засіданні ми розглянемо питання про продовження карантину на 2 місяці. Обмеження і зонування територій по кольорам діятимуть щонайменше до 1 листопада. До 31.10 ми продовжимо карантин», – зазначив він.

Уряд також заборонив в’їзд іноземців до України майже до кінця вересня через зростання кількості захворювання. Обмеження не стосуватимуться іноземців, які мають посвідку на проживання, представників дипмісій тощо.

«Збільшення захворюваності в останні тижні змушує нас діяти більш рішуче. З огляду на рівень захворюваності ми повинні захистити наших співгромадян та проявити відповідальність перед нашими іноземними партнерами», – сказав прем’єр-міністр.

Також уряд посилив обмеження для «зеленої зони». З 1 вересня там забороняється проведення дискотек, робота нічних клубів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля. В уряді вважають, що такі заклади не дотримуються карантинних умов та сприяють поширенню вірусу серед молоді.

Заборонили і проведення концертів. Виняток зроблять лише тим закладам культури, для яких проведення концертів упродовж останнього року є основним видом діяльності.

Теги: карантин, коронавірус, пандемія, спалах, захворюваність, зони карантину, адаптивний карантин, інфіковані