Публікації
16:43
12 Серпня
509

Цієї ночі тернополяни можуть загадати сотні бажань

Публікації

А ви теж загадуєте бажання, коли бачите «падаючу зірку»? Якщо так, то цієї ночі зможете помріяти про найзаповітніше.

Щороку з кінця липня до середини серпня у нічному небі Землі можна спостерігати метеорний потік Персеїди. Це явище циклічне, оскільки щороку в цей час Земля проходить через шлейф пилових частинок, що залишилися від комети Свіфта – Таттла.

Ці частинки невеликого розміру згорають у атмосфері нашої планети, утворюючи той самий метеорний потік або, як його ще називають, «зоряний дощ». Насправді ж «зорепад» – це абстрактне вираження, і багато людей помилково називають так метеори, що горять у нашій атмосфері.

Цього року потік буде найбільш помітним у ніч із 12 на 13 серпня. Пік його потужності припаде приблизно на 03:00. За безхмарної погоди можна буде побачити близько 60 спалахів на годину.

Для спостереження Персеїд не потрібні ніякі астрономічні прилади, тому насолодитися нічним видовищем може будь-хто. Мінімальні вимоги до спостерігача – обрати найменш штучно освітлене місце з якнайбільшим оглядом неба, виділити на спостереження кілька годин свого часу. Особливість метеорного потоку в тому, що куди б ви не дивилися – шанс побачити метеор Персеїд є завжди.

Триватиме метеорний потік до 24 серпня.  Астрологи зазначають, що , як правило, найбільша кількість метеорів спостерігається у години перед світанком.