Публікації
12:44
11 Серпня
508

Соцвиплати змінять: що буде з субсидіями й пільгами?

Публікації

Кабмін прийняв постанову №632, в якій затверджено новий порядок підрахунку сукупного доходу сім’ї. Мається на увазі середньомісячний дохід.

Формула в перекладі на звичайну мову виглядає так: спочатку розраховується загальна сума доходу за певний період, а потім вона ділиться на 6. А при підрахунку середньомісячного доходу на одного необхідно вирахувати суму середньомісячного доходу сім’ї, а після розділити її на кількість людей у ​​ній.

У систему підрахунку тепер увійдуть зарплата (після того, як з неї вирахують податки), утримання(грошові виплати) військовослужбовців, стипендії, пенсії, а також різні соціальні виплати. В останній пункт увійдуть пільги, які виділені на оплату ЖКГ, придбання твердого палива (для домогосподарств без газу), допомоги по безробіттю. Також будуть рахувати і перекази з-за кордону, доходи від продажу продукції фермерських сімейних господарств, тваринництва.

При цьому є й такі соцвиплати, які не ввійдуть в підрахунки доходів – це всілякі разові виплати, виплати на дітей, матерям-героїням, дітям-сиротам і т. д.