Публікації
10:42
18 Червня
1558

Як російська пропаганда Карасьова Карасёвим «підмінила» | ПОМИЛКА чи МАНІПУЛЯЦІЯ?

Публікації

Російське видання «Федеральное агентство новостей» опублікувало матеріал з коментарями двох експертів, які мовою ворожнечі критикують дії української влади. Матеріал під назвою «Карасев рассказал, что стало бы с Украиной в случае полномасштабной войны с Россией» не містить балансу думок, тому що обидва експерти виказали однобічні коментарі на адресу України, її влади та армії. Проте, набагато цікавіше спостерігати, як цей матеріал поширили інші російські смітникові ЗМІ,  а далі ці тези дійшли навіть до українського сегменту Facebook. Але у процесі копірайту, чи то навмисно, чи то помилково одного Карасьова Л-ДНРівського підмінили на іншого Карасьова – українського.

ПЕРЕВІРКА

Російське видання ФАН подало коментарі головного редактора журналу «Архонт» Антона Бредихіна і так званого політолога Володимира Карасьова.

Що саме за політолог Володимир Карасьов, видання не уточнює. Тому деякі російські ЗМІ допустили ФАКТИЧНУ ПОМИЛКУ: вони переплутали, а може й навмисно підмінили в матеріалі особу, так званого політолога з теренів Л-ДНР Володимира Карасьова ім’ям українського політолога Вадима Карасьова.

Думки обох Карасьових часто можна почути на російських телеканалах, які слідкують за подіями на Донбасі. Проте, вони діаметрально протилежні у ключових питаннях. Ми проаналізували, чому підміною їхніх постатей можна зманіпулювати.

Вадим Карасьов – медійна особа, яку впізнають не тільки в українському онлайн-просторі, але і в російському.

Цього не можна сказати про Володимира Карасьова – члена угрупування «ЛНР».

Саме його причетність до дій незаконних формувань в Луганську пояснює його упередженість і провокаційні заяви на адресу української сторони: «Украинская армия представляет собой сброд бандитов, мародеров, наркоманов и алкоголиков».

Вадим Карасьов час від часу з’являється в ефірах федеральних російських каналів, таких як «Россия-24» і українських, таких як «112. Україна, «ZIK». Його риторика – частіше опозиційна до дій української влади. Проте, в ефірах російських федеральних каналів його представляють, як опонента російським експертам, запрошеним на ефір. За сценарієм, в таких передачах представники України зображені слабкими опонентами, яких просто завалюють «залізними» аргументами російськи представники.

Володимир Карасьов, який активно підтримує дії незаконних угрупувань «Л-ДНР», пише авторську колонку для проросійського видання «NEWS-FRONT» і робить різкі заяви для російських та сепаратистських ЗМІ. Володимир Карасьов не з’являється на шпальтах та в ефірах українських ЗМІ.

Висновок: Підміна одного Карасьова на іншого виглядає, як помилка. Проте, не можна виключати, що ця “помилка” навмисна. А це вже можна констатувати, як маніпуляцію.