Публікації
10:01
12 Травня
583

Коли будуть обіцяні надбавки медикам?

Публікації

Де наші підвищені зарплати? Із таким закликом медики по всій країні виступили із акцією протесту за відсутність обіцяних надбавок до заробітної плати. Нагадаємо 24 квітня на засіданні Кабінету Міністрів  України було вирішено: «Постановою ми визначили порядок додаткових виплат працівникам закладів охорони здоров’я у розмірі до 300 відсотків заробітної плати, а також порядок забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами», – заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Чому медики ще не отримали надбавок прокоментував Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль. «Обов’язково ці гроші мають бути виплачені. Бюрократія, звісно, часто є перешкодою, але в цьому випадку не можна дозволити керуватися старими правилами в умовах нових викликів. Доплати мають отримати всі, хто цього заслужив. Якомога швидше», – наголосив Володимир Зеленський. йдеться у матеріалі на офіційному інтернет-представництві Президента України.

Володимир Зеленський зауважив, що гроші за березень медикам, які працюють з хворими на COVID-19, були направлені в регіони, однак місцева влада керувалася не цьогорічною постановою Кабінету Міністрів, а документом Міністерства соціальної політики від 2003 року. Наразі уряд шукатиме рішення для того, щоб ці фінансові ресурси були видані медикам.

«Квітневі виплати відбуватимуться через Національну службу здоров’я України, а тому тут проблем не має бути», додав Денис Шмигаль.

репортер: Анна Барчишин