Публікації
10:01
27 Лютого
704

На Тернопільщині запроваджують профілактичні заходи з протидії коронавірусу

Публікації

Позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося під керівництвом заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Гайдука.

Учасники засідання напрацьовували низку заходів, а також подальший алгоритм профілактичних і протиепідемічних дій задля попередження завезення й розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Зокрема, у разі виявлення хвороби в області діятимуть дві спеціалізовані бригади, оснащені відповідним спецобладнанням та відповідними засобами захисту. Підготовлено дві госпітальні бази — у Тернопільській міській дитячій лікарні та Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги.

На даний час відпрацьовується тактика дій з сімейними лікарями. Вирішується питання із забезпеченням індивідуальних засобів захисту медичного персоналу, дезінфікуючих розчинів тощо. Над визначенням можливої зони обсервації працює обласний штаб.
Присутні закцентували увагу на зменшенні кількості проведення масових заходів.
«Злагодженість дій усіх органів та установ краю, дотичних до вирішення даної проблеми, в подальшому убезпечить нас усіх від її загострення», — підсумував Ігор Гайдук.

Джерело: Тернопільська ОДА