Публікації
19:06
12 Вересня
851

У Тернопілі правоохоронці навчали учнів протидіяти булінгу

Публікації

Фото: pixabay.com

Випадки цькувань, образ, принижень, знущань серед дітей один над одним, непоодинокі. До тернопільської школи №24 завітали  правоохоронці  з метою – запобігти та протидіяти такому явищу в шкільному середовищі, як булінгу.

Про це повідомляє ГУ НП в Тернопільській області.

Співробітники відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції спільно з працівниками обласної бібліотеки для дітей провели для учнів сьомого класу урок на тему: «Булінг в школі: що це таке і як з ним боротися, – як зазначено на сайті ternopil.te.ua.

– Булінг – це агресія, яка може призвести до непоправних вчинків, розповідає начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович. –  Наше завдання розповісти дітям про цю проблему, навчити їх протидіяти цій агресії та поінформувати куди звертатися за допомогою у випадку шкільного приниження.

Хлопці та дівчата слухали правоохоронців, долучалися до обговорення. За словами дітей, їхній клас дружній, а якщо і бувають непорозуміння, то намагаються усе вирішити мирним шляхом. Деколи владнати конфлікт допомагає класний керівник,- як зазначено на сайті ternopil.te.ua.

 В нас бувають дрібні суперечки, але, як правило, нам вдається швидко їх розв’язати,  – розповідає одна із учениць.

Зрозуміти, що саме батьки можуть допомогти своїм дітям у вирішені проблем, пов’язаних з булінгом, та запобігти йому. Якщо ви помічаєте, що ваша дитина відмовляється з різних причин йти до школи, не зацікавлена у навчанні,  помітили зміни у її поведінці – будьте на сторожі. Важливо, спокійно поговорити з вашим сином чи донькою та дізнатися, що з ним відбувається. Щоб недопустити жорстокість та насильства у шкільному середовищі правоохоронці будуть проводити подібні заходи у інших навчальних закладах міста.