Публікації
12:49
25 Серпня
668

Чекайте перевірок: на Тернопільщині діють групи, які відстежують легалізацію бізнесу і зарплат

Публікації

Про те, як легалізувати зарплати, всерйоз замислилися на Тернопільщині. Нещодавно навіть спільну нараду організовували – представників обласної влади і контролюючих органів.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У нараді, де обговорили комплекс заходів щодо легалізації бізнесу, заробітних плат і трудових ресурсів взяли участь керівники: Головного управління ДФС в області, Управління Держпраці в області, Головного управління Пенсійного фонду України в області, Тернопільського обласного центру зайнятості, Головного управління статистики в області, а також – структурних підрозділів обласної держадміністрації (ОДА).

 

Заступник начальника Головного управління ДФС в області Петро Якимчук, зокрема, з трибуни зазначив, що в кожному районі створили робочі групи із питань легалізації виплати зарплати і зайнятості населення. До їхнього складу входять і представники фіскальної служби в області. Такі групи обстежують суб’єктів господарювання на дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками.

У цьому році працівниками територіальних органів ДФС України в області на спільних із органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 15 підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати, сплати податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску, – додав Петро Якимчук.

За наслідками проведеної роботи, на 14 підприємствах ліквідували заборгованість у заробітній платі на суму майже 1,2 млн грн,  щодо податку на доходи фізосіб – на суму 4,1 тис. грн і єдиного соціальному внеску – на суму 0,7 тис. грн.

Крім того, фахівці провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 94 підприємств, за наслідками якої 93 підприємства погасили заборгованість у заробітній платі на суму понад 1 млн грн, – уточнює він. – Щодо податку на доходи фізичних осіб – на суму 535,8 тис. грн і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 1,6 млн грн.

Для того, щоб вирішення питання легалізації зарплат було ефективним і результативним, фахівці тепер працюватимуть у різних напрямках, причому – зусилля усі контролюючі органи тепер будуть об’єднувати. Зрозуміло, що без перевірок не обійдеться.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області