Публікації
15:35
19 Серпня
703

Порошенко підписав закон про угіддя

Публікації

Фото: www.obozrevatel.com

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який допоможе уникнути рейдерських захоплень землі і спростить ведення фермерського господарства. Цей новий документ покликаний впровадити ефективний механізм використання угідь сільськогосподарського призначення.

Також він створить необхідні умови для стимулювання зрошення в Україні, повідомили в прес-службі Адміністрації президента.

Так, законом “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вирішення питань колективної власності, удосконалення в масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні” впроваджується ціла низка важливих нововведень.

У документі визначаються особливості використання і розпорядження земельними ділянками, які розташовані в масиві сільгоспземель, а також полезахисних лісосмуг, що обмежують такий масив.

Наприклад, власники сільськогосподарських угідь, які призначені для ведення особистого фермерського господарства, зможуть використовувати їх також і для товарного с/г виробництва без зміни їх цільового призначення.

Також всі власники земель в сільськогосподарських масивах зможуть ними обмінюватися, здавати в оренду і суборенду. Цей закон набуде чинності наступного дня після його опублікування.

Нагадаємо, що відповідний законопроект був прийнятий за основу 22 травня 2018 року. Після внесення ряду поправок у липні Верховна Рада проголосувала за нього у другому читанні.

Тоді депутати відзначили, що через порушення цілісності масивів земель сільськогосподарського призначення деякі їх недобросовісні користувачі шантажували інших з метою отримання матеріальної вигоди. Передбачається, що новий документ зробить це неможливим і створить потрібне правове поле для уникнення рейдерських захоплень.

Як писав ОBOZREVATEL, українським селянам спростили податкову тяганину . Тепер вони зможуть працювати за спрощеною системою оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для четвертої групи.