Публікації
23:04
5 Липня
528

Як святкували день Національної поліції у Тернополі

Третю річницю з дня створення Національної поліції відзначили у Тернополі 5 липня. Привітати правоохоронців прийшли представники влади.

Степан Барна, голова обласної державної адміністрації:

Шановні друзі, щиро вітаю вас, вартових громадської безпеки із професійним святом – днем національної поліції України. Народжені революцією гідності, зорієнтовані на захист людських прав, рішуче долаючи довгі виклики і загрози, ви спрямовуєте напрацьований досвід на охорону законності і правопорядку у державі.

Кращих працівників, за сумлінну та віддану працю, нагороджували грамотами. Спокій на території області охороняє сьогодні 2 тисячі співробітників головного управління національної поліції в Тернопільській області. Це люди, які самовіддано працюють для того, щоб громада почувала себе захищено та надійно.  За соціологічними дослідженнями поліції, рівень довіри населення на Тернопільщині є одним з найвищих.

Сергій Надал, міський голова:

За ці три роки працівники національної поліції зарекомендували себе як мужні, пофесійні люди, які вміють ефективно працювати на благо українського народу. Сьогодні ви з честю виконуєте свої бойові завдання з проведення антитерористичної операції, з гідністю боретесь зі злочинністю і забезпечуєте охорону громадського порядку. Але самим головним є те, що сьогодні це вже не каральний репресивний орган, а сервісна служба, якій дійсно довіряють люди, до якої все частіше люди звертаються про допомогу і отримують її.

Патрульний міської поліції:

Після реформи більше стали люди довіряти. Зайшовши на сайт національної поліції можна побачити скільки викликів опрацьовується, скільки злочинів по гарячим слідам розслідується. Довіра значно збільшилась. Люди знають, що поліцейський прийде, надасть допомогу, розяснить, захистить від небезпеки. Люди довіряють.

Мешканці Тернополя мали змогу побачити техніку, яка допомагає поліцейським при несенні служби, види озброєння, та задати працівникам запитання щодо особливостей їх роботи. Тут були представлені підрозділи по боротьбі з припинення терористичних актів, по боротьбі з організованою злочинністю, вибухотехнічний відділ, кінологічний центр по підготовці та дресируванні службових собак, управління поліції охорони.

Олександр Богомол, начальник головного управління національної поліції в тернопільській області:

Служити і захищати  наш девіз, і ми цей девіз підтримуємо! Дякую за увагу, Слава Україні!

Репортер, монтаж – Тетяна Скорик
Камера – Віталій Цицура
“ТМЦ.ІНФО”, 05 липня 2018 року
Проект здійснено за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
Supported by the Media Development Fund of the U. S. Embassy in Ukraine.
Публікації