Відео
14:19
25 Червня
798

За зміни у місті та області береться Коаліція «Тернопільський центр реформ»

Відео
За зміни у Тернополі та області береться нова Коаліція «Тернопільський центр реформ». Це – об’єднання неурядових організацій, експертів та активістів задля проведення реформ у регіоні. На сьогодні коаліція налічує 25 громадських організацій. Вони об’єднують підприємців, економістів, юристів, журналістів та творчих людей.
Анжела Кардинал, співголова Ради Коаліції «Тернопільський центр реформ»:
Наша мета об’єднати актив громадськості Тернополя. Зробити так, щоби влада чула громадський сектор та вміла з ним рахуватися» Тернопільський центр реформ є однією із 7 коаліцій в Україні, котрі розробили документ «Дорожня карта реформ Тернополя».
Карта є баченням експертів щодо термінових змін, які потрібні Тернополю.
Іван Омелян, регіональний координатор у Реанімаційний пакет реформ:
Не просто це пусті слова і, вибачте мені, надрукований текст на папері. Це конкретні дії, під які є конкретні зобов’язання конкретних людей і є навіть підтримка від міжнародних донорів. Я думаю що настане час і буде підтримка від бізнесу, та від інших стейкхолдерів, зокрема і влади, на те, аби реалізувати цей документ.
Серед задекларованих експертами реформ уже є роздержавлення комунальних ЗМІ, інвентаризація земель та майна комунальної власності, створення офісу безпеки громади Тернополя, єдина електронна база з даними мешканців Тернополя, впорядкування розміщення вивісок міста та інше. 4 з напрямів мають національний контекст.
Василь Томчишин, співголова Ради Коаліції «Тернопільський центр реформ»:
Ми є людьми, які мають ініціативу і прагнення співпраці одне з одним втілити якісь зміни в Тернополі. Звичайно, ми стикаємося з такими труднощами, що влада далі продовжує бути закритою, а ми би хотіли щоб влада чула те, що хочуть змінити і зробити громадські організації, громадські активісти. Приємним є те, що в Коаліцію надалі вступають громадські організації і команда збільшується. Ця карта реформ це в більшій мірі карта змін, які б хотіли громадські організації втілити в життя.
Вступити в «Тернопільський центр реформ» може будь яка охоча громадська організація або активіст.

Репортер, монтаж – Тетятна Скорик

Камера – Богдан Демчук

«ТМЦ.ІНФО», 25 червня 2018 року

Проект здійснено за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine.