Публікації
08:11
3 Травня
853

У Тернополі візьмуться за ремонт сходів біля набережної ставу

Публікації

Сходи, що розташовані поряд з фонтаном «Каскад» та ведуть до набережної Тернопільського озера, перебувають у жахливому стані. Фахівці визнали їх аварійними, тож на часі постало питання про терміновий їх ремонт.

Під час останнього засідання виконавчого комітету Тернопільської міської ради було запропоновано та затверджено зміни до титульного списку капітального ремонту та реконструкції об’єктів благоустрою міста. Відповідно, було додано кошти, що необхідні для реалізації проекту з реконструкції за матеріалами сайту http://ternopoliany.te.ua/

Згідно проведених попередньо підрахунків, загалом на ремонт сходів потрібно два мільйони гривень. За словами начальника управління ЖКГ та екології ТМР Олега Соколовського, гроші таки виділять за рахунок іншого об’єкта, адже додаткових коштів у бюджеті не було.

— Сходи дійсно є аварійними за рішенням спеціальної комісії, що наполягла на негайному їх ремонті. Найбільше знищена права сторона, хоч ми робитимемо і одну, і іншу. Також треба укріпити підпірну стінку. На час проведення робіт сходами можна буде користуватися без перешкод, адже вони проводитимуться почергово для зручності громадян, — відзначив керівник профільного управління.

Він також додав, що повністю замінюватимуть новими матеріалами лише ті сходи, які сильно знищені. Інші ж лише відновлюватимуть із наявних матеріалів.

Загалом на капітальний ремонт та реконструкцію об’єктів благоустрою Тернополя цьогоріч передбачено 17 мільйонів гривень.