Публікації
18:04
15 Грудня
310

Питання відшкодування вартості відвідування дитсадків Тернополя іногородніми майже вирішене

Публікації

Впродовж двох тижнів у Тернополі працювала робоча група щодо відшкодування вартості відвідування тернопільських позашкільних та дошкільних навчальних закладів іногородніх дітей, у яку входили працівники міської ради, Тернопільського району та ОТГ.

«Можу запевнити батьків, що всі керівники зацікавлені у тому, щоб дане питання не стосувалося батьків, а залишалося виключно питанням між бюджетами, – зазначає очільник Тернополя Сергій Надал. – Наразі у нас є розуміння з ОТГ та керівництва району щодо необхідності врегулювання даного питання».

Загалом позашкільні та дошкільні навчальні заклади відвідує 1538 іногородніх дітей. З них 674 – це діти з переліку тих пільгових категорій, які прийняла міська рада, зокрема діти працівників міських комунальних установ та закладів, підприємців, які сплачують податки у Тернополі, учасників АТО.  Відтак вони за відвідування позашкільних та дошкільних навчальних закладів у Тернополі сплачувати не будуть. Ще 130 дітей батьки зареєстрували у Тернополі. З головами Байківецької та Великогаївської громад, з яких 71 дитина відвідує тернопільські дитсадки та позашкільні навчальні заклади, буде підписано договір.

«На сьогодні залишається питання за 303 дитини-жителів Тернопільського району. Керівництво району каже, що вони самостійно будуть проводити роботу з батьками цих дітей, щоб ці діти відвідували районні дитсадки. А у випадку, якщо батьки категорично відмовляться, тоді районний бюджет буде виділяти кошти Тернополю, – додає міський голова. – Хочу запевнити, що з січня 2018 року з батьків не буде братися плата і ми прикладемо усіх зусиль, щоб до 1 квітня врегулювати усі питання щодо укладання договорів з компенсації витрат Тернополю».

Прес-служба Тернопільської міськради