Публікації
12:09
10 Червня
813

«Ternopil Randay»: забіги за будь-яких умов

Публікації

Щосуботи, перед центральним причалом Тернопільського озера о 8:30 стартує відкритий забіг на 1 — 5 кілометрів організований «Ternopil Randay». Долучитися до пробіжки можуть усі охочі.

Андрій Бородій – координатор заходу «Randay»

У Тернополі «Randay» існує вже близько двох з половиною років, починаючи з жовтня 2016-го. Усього в Україні існує 11 таких локацій.

Ми збираємося кожної суботи. Забіг проводимо за будь-яких погодніх умов. В середньому щосуботи приходить 15—20 осіб. Найменше — це 4 людини було під час зливи, але ми все одно пробігли.

Час пробіжки учасника фіксують та згодом викладають на його персональну сторінку на сайті проекту. Таким чином, можна відслідковувати власні успіхи. Фіксують лише відстань у п’ять кілометрів, яка все ж, не є обов’язковою.

Андрій Бородій – координатор заходу «Randay»

У нас біжать будь-яку відстань до п’яти кілометрів. Тобто, можна пробігти один, два, три кілометри, але фіксується на сайті лише п’ять. Людина може пробігти один чи два в перший раз. Наступного вона може пробігти вже більше.

Проте бігти, щоб долучитися до «Ternopil Randay» не обов’язково. Бажаючі можуть стати волонтерами забігу.

Пані Юлія – волонтер «Ternopil Randay», вже близько півтора року

Волонтерство, також, дуже цікаво, оскільки дає змогу спілкуватися з чудовими, вмотивованими людьми. Тут завжди дуже приємне спілкування, хороше коло людей. Вони всі позитивно налаштовані. У волонтерів насправді завдань не багато, вони дають старт бігунам і вся робота починаєтся на фініші. На фініші потрібно засікати час кожного учасника. Для цього у нас є спеціальна програма на платформі «Android». Це як секундомір тільки у програмній версії. Результати кожного учасника записуємо в телефон, пізніше їх завантажуємо на сайт.

Про користь щотижневої пробіжки говорять і учасники забігу.

Пан Петро

Я є учасником «Randay» трохи більше року і бачу результат. Біг багато дає, як для фізичного здоров’я, так для самопочуття і для морального стану людини. Він дає відчути себе щасливим.

Про позитивний вплив щотижневої пробіжки говорить і пані Анастасія, котра прийшла на «Randay» разом із восьмирічною донькою Катею.

Пані Анастасія

Бігаю вже майже два роки. Я помітила, що протягом цього часу стала менше хворіти, це точно. Це основна перевага яку я відчула, бо раніше хворіла частіше.

До слова, окрім Тернополя платформи «Randay» є також у Києві, Івано-Франківську, Львові, Краматорську, Маріуполі, Харкові, Коломиї та Одесі.

Репортер — Мар’яна Креховець
Фото — Діана Мрикало